2016 ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ

Για μια ανάσα…

«Για μια ανάσα…»
“how to hold your breath”
της Ζίνι Χάρις

Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί  το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Εσείς θα πουλάγατε τη ψυχή σας για 45 ευρώ;

Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή;

Πως προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν;

Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα;

Read more

Οδός Ολύμπου 12

odos-olimpou-12Την μυθολογία του Τσιφόρου,γνωστή και αγαπημένη σε όλους για δεκαετίες, διάλεξε η ομάδα Αίολος να μεταφέρει στη σκηνή, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Με εξαίρεση τα σκηνικά – που θύμιζαν σχολική παράσταση – η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη: λόγος πυκνός, αιχμηρός, αναφορές στο σήμερα, πικάντικες ατάκες που καθόλου δεν ξέπεφταν στο χυδαίο.

Read more

Αγγελική

Angeliki_Neos_KosmosΤο θέατρο του Ν. Κόσμου μας έχει συνηθίσει σε ωραίες παραστάσεις και το έργο «Αγγελική» δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Το κείμενο γραμμενο από την Αγγελική Ματθαίου, αφηγείται την ιστορία της: Μια ιστορία προσφυγιάς από τη Σμύρνη στα βάθη της ανατολής, στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο. Πολύ προσωπικό και γι’ αυτό πανανθρώπινο – «για όλες τις Αγγελικές του κόσμου» -, διηγείται μια ιστορία ζωής που ακολύθησε τη μικρασιατική καταστροφή, είναι όμως μια ιστορία διαχρονική και σύγχρονη.

Read more

Αντιγόνη, Σοφοκλής

 

antigoni-theatro-845x468Καταπληκτικές ερμηνείες, ξεχωριστή σκηνοθεσία και ιδιαίτερη μουσική επιμέλεια είναι τα τρία χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν την θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Παρουσιάζεται η επιυθμία του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με τα ηθικά του πιστεύω και ενάντια στις διαταγές της αλαζονικής εξουσίας.

Read more

Αριστοφάνη «Αχαρνής»

AXARNHS-PHOTOΑυτό το καλοκαίρι θα ανέβει η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα. Οι αρμόδιοι φορείς είναι το θέατρο Φιλοθέατον και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 

Read more

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: “Αίας”

AIAS - NIKOS KOYRHS PHOTO_2Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου
Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τον Αίαντα του Σοφοκλή σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Τους κεντρικούς ήρωες ερμηνεύουν οι : Νίκος Κουρής,

Read more

the DA REGGES CODE

Η παράσταση “Τhe DA REGGES CODE βασίζεται στην έμπνευση της Ομάδας και στο αυτοσχεδιαστικό της ταλέντο με σκοπό οι Γλυκές Ρέγγες να χαρίσουν γέλιοGLYKES REGGES στους θεατές και να οδηγήσουν το κοινό τους σε μια άλλη ξεχωριστή διάσταση, ξεφεύγοντας από τις ‘’σταθερές συνταγές’’ της καθημερινότητας. Επίσης, η Ομάδα στόχο έχει να ανακαλύψει μαζί με τους θεατές τον ‘’μυστικό κωδικό’’ μέσα από αξέχαστες επί σκηνής ιστορίες και μαζί να καταφέρουν να ‘’ξεκλειδώσουν” όμορφες στιγμές και πολύ γέλιο.

Read more