επιστροφή στην κεντρική σελίδα
ΥγείαInfoEπιχειρήσειςΑγγελίεςΕιδήσειςΑθλητισμόςΑυτοκίνητοΨυχαγωγίαΤοπικάΘρακομακεδόνεςΑρχική
a-nea@otenet.gr
ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΑ
ΑΧΑΡΝΑΪΚΑ ΝΕΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ
210 2402 242
Περισσότερα νέα

Ο Απολογισμός της πρώτης τετραετίας του Σπύρου Στριφτού στο Δήμο Αχαρνών

ΕΡΓΑ ΠΑΝΤΟΥ

  • Στην πόλη και σε κάθε γειτονιά

  • Εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου χωρίς μάλιστα να προηγηθεί καμία κινητοποίηση

Έτοιμη να παραμείνει στο «τιμόνι» του Δήμου και με «κυβερνήτη» το Δήμαρχο Σπύρο Στριφτό για μια ακόμη τετραετία, παρουσιάστηκε η Ενωτική Κίνηση Αχαρνών στη συγκέντρωση -εκδήλωση για τον απολογισμό της θητείας στη Διοίκηση του Δήμου, στην οποία η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μαζική, με διάχυτη την αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών.

Τόσο η αίθουσα όσο και ο έξω χώρος κατακλύστηκαν από δημότες, που έσπευσαν με την παρουσία τους να δείξουν τη στήριξη τους στη Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο.

Μάλιστα ο κ. Στριφτός, αναφερόμενος στη εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου χωρίς μάλιστα να προηγηθεί ιδιαίτερη κινητοποίηση είπε ότι είναι η απόδειξη πως η παράταξη δεν απογοήτευσε τους πολίτες και ανοίγει η προοπτική μιας νέας τετραετίας, ακόμη πιο καλύτερη.

Δήλωσε πως είναι περήφανος για την προσπάθεια και το έργο που παρήγαγε η Δημοτική Αρχή λέγοντας μάλιστα πως σε μια τετραετία έγιναν έργα υποδομής περισσότερα από ότι είχαν γίνει σε μια εικοσαετία.

Κάλεσε όσους θέλουν να δουν το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει η Ε.Κ.Α το 2002,για να διαπιστώσουν πως «σε πολλούς τομείς έχουμε προχωρήσει πιο μπροστά και από όσα είχαμε θέσει, ενώ σε κάποιους άλλους τομείς είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη υλοποίηση».

Μίλησε ακόμη για μεγάλα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και για επιτεύγματα που ηρθαν μέσα από επιμονή και σωστά οργανωμένη προσπάθεια ,που ανοίγουν δρόμο για μια ακόμη πιο επιτυχημένη τετραετία , για νέα μεγάλα έργα.

Κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας επεσήμανε ότι έγιναν πολλά έργα υποδομής χωρίς καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη ενώ δόθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ για περιπου επτακόσιες αποζημιώσεις .

Σημαντικές επιτυχίες χαρακτήρισε τα όσα έγιναν στο θέμα στρατοπέδων.

Όπως είπε ο χώρος της Αμυγδαδέζας, παρ΄ότι ο Δήμος είχε κερδίσει τις δίκες, δεν του είχε παραχωρηθεί από τον στρατό, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε .

Ενώ για το στρατόπεδο Παπαστάθη υπογράμμισε πως δεν είχε συμπεριληφθεί στα στρατόπεδα προς παραχώρηση αλλά τελικά η Δημοτική Αρχή πέτυχε τη σταδιακή απομάκρυνση του και ταυτόχρονα τη παραχώρηση του στο Δήμο.

Για το θέμα Σ.Κ.Α και του προαστιακού είπε ότι δόθηκαν σκληρές μάχες και σύντομα θα γίνει πρόχειρος σταθμός στο Μενίδι, αφού είχε προγραμματιστεί η ολοκλήρωση του έργου για μετά το 2010 και όπως έχουν δημοσιεύσει τα «Αχαρναϊκά Νέα».

Μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή του δήμου -ο μοναδικός -σε ένα πρωτοποριακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τα όμβρια που θα δώσει λύση σε όλο τον άξονα της Λ. Καραμανλή.

Στάθηκε και σε σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις, όπως το θέατρο «Σοφοκλή» στον Κόκκινο Μύλο που από σκουπιδότοπος έγινε πνεύμονας πρασίνου και ένα όμορφο θέατρο.

Αναφέρθηκε και στα εγκαίνια την επόμενη Δευτέρα του αρχαιολογικού μουσείου όπου θα φιλοξενήσει ευρήματα ενός τόπου με 7.000 χρόνια ιστορίας.

Σε ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αναφέρθηκε είναι η αγορά 35 στρεμμάτων, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του 3 ου Νεκροταφείου.

Σε ότι αφορά την προοπτική της νέας τετραετίας είπε ότι ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της πολιτικής .

Εκτός από το Σ.Κ.Α κάποια ακόμη μεγάλα έργα που έθεσε είναι :

Το δημοτικό κολυμβυτηριο στη Λαθέα για το οποίο είπε ότι υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο,καθώς και κατασκευές γηπέδων, μπάσκετ, βόλεϊ και 5χ5 ποδοσφαίρου.

Κατασκευή υπόγειου πάρκιν στην πλατεία της Αγ.Παρασκευής, ενώ από πάνω θα γίνει χώρος πρασίνου και έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων.

Κατασκευή της κεντρικής Δημοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης στην Λ. Πάρνηθος, η μελέτη της οποίας εχει ολοκληρωθεί , ενώ έχουν προσφερθεί χιλιάδες βιβλία.

Δημιουργία περιβαλλοντολογικού πάρκου, δενδροφυτεύσεις και κατασκευή νέου υπαίθριου θεάτρου στα νταμάρια Φράγκου,με χωρητικότητα πολύ μεγαλύτερη από το θέατρο του Προφήτη Ηλία.

Μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, πύκνωση των δρομολογίων της Δημοτικής συγκοινωνίας και σκέπαστρα στις στάσεις.

Δημιουργικές παρεμβάσεις για την τρίτη ηλικία, στήριξη του ΚΥΠΕΚΟ όπως και την στιρηξη της μαθητικής κοινότητας, σε θέματα υγείας και με την παρουσία παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Αίθουσα INTERNET με δωρεάν πρόσβαση.

Πεζοδρομήσεις, διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην καθαριότητα, αλλά και στην αύξηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων .

Κλείνοντας ο κ. Στριφτός είπε ότι υπογράφεται «συμβόλαιο» για μια νέα τετραετία και κάλεσε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους δίπλα του.

Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτη, τόσο στα στελέχη της παράταξης όσο και στο πλήθος των πολιτών, που θεωρούν βέβαιη τη νίκη και σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές.
designed and produced by acharnet.gr.